Carlos Barrera Sánchez, reelegit president de CDA-PNA

El 2n. Congrés de Convergéncia Democràtica Aranesa, finalitzà amb la reelecció de Carlos Barrera, actual Síndic d’Aran, com a President de la formación nacionalista aranesa.
La militancia va fer confiança massivament a la candidatura de continuïtat encapçalada per Barrera, a qui acompanyaran Pau Perdices com vicepresident, Àlex Moga, com secretari general i Victòria Saurina com secretària d’organització. José Luís Boya, continua essent president d’honor.
Durant la seva intervenció a la cloenda del 2n Conrgés de CDA-PNA, Barrera, va agraïr la confiança dels militants, assegurant que continuarà mantenint el compromís de treballar per l’Aran i els aranesos, per poder oferir als ciutadans la prestació dels serveis bàsics en un moment tant dificil. “La situació econòmica és d’intranquilitat i de preocupació, però tenim prou arguments per defensar els interessos de l’Aran”, en referència a les negociacions sobre el finançament que manté com sindic d’Aran, amb el Govern de la Generalitat. “Les negociacions són llargues i complicades, però hem de ser optimistes”, va afegir.
Barrera, va fer un llarg repàs al primer any de govern al capdavant del Conselh Generau d’Aran, destacant la col·laboració estreta que manté amb els ajuntaments de Vielha e Mijaran i de Naut Aran. També s’ha referit al nou tanatòri de Vielha, al Parc de Fauna de Bossòst (entrarà en funcionament al gener), al nou Parc de Pompièrs de Naut Aran, a la cessió del 50% del parquing de Baqueira a l’ajuntament de Naut Aran (fins ara propietat exclusiva del C.G.A.), a la proposta de segregació del la Reserva Nacional de Caça a Naut Aran, al Centre de Tecnificació d’Esquí, a la construcció del nou llac d’Orri en col·laboració amb Baqueira Beret, al futur projecte de La Tuca i a les negociacions amb el departament d’Ocupació i Empresa de la generalitat, per transformar l’Escola d’Hosteleria de Les en un centre universitàri, entre d’altres.
Barrera, assegurà que treballa per fer de la Val d’Aran el referent turístic tant a l’hivern com a l’estiu de Catalunya, d’Espanya i de tot el sud d’Europa.
El també reelegit secretari general de CDA-PNA, Àlex Moga, durant la seva intervenció, va fer referència a la responsabilitat que pren CDA per reformar els valors del país a través de la “Ma de l’aranesisme del segle XXI”, amb un projecte que ha de ser incloent, per crear la base identitària del sentiment aranesista, per fer que l’aranesisme estigui a l’Europa dels Pobles, amb un plantejament obert a la ciutadania i a la resta de forces polítiques de l’Aran, per avançar des de valors com el sacrifici i el treball.
Moga, actual alcalde de Vielha, va dir que el 2n Congrés de CDA-PNA, va servir per tenir un partit més obert “per servir al país i no per servir-se del país”.
A la cloenda del Congrès hi va participar Lluís Corominas, vicesecretari de relacions institucionals de CDC, que igual que va fer Oriol Pujol el primer dia, també assenyalà que CDC serà al costat de CDA-PNA, per aconseguir que tiri endavant la nova Llei d’Aran, que entre d’altres coses hauria d’incorporar un finançament just per l’Aran, afegint que cal continuar treballant junts, des dels dos països i els dos partits.
a cloenda del 2n Congres de CDA-PNA, va comptar amb la presència dels representants del Partit Popular d’Aran i d’Esquerra Republicana Aranesa, tot i que hi van ser convidats tots els partits aranesos.