Convergència Aranesa celebra el segon Congrés, obert a la ciutadania

Els propers 18 i 19 de maig, Convergència Democràtica Aranesa – Partit Nacionaliste Aranès (CDA-PNA), celebrarà el seu segon congrés a Vielha.

En aquests últims quatre anys, després d’uns resultats electorals (l’any 2007), poc favorables, vam saber crear un partit modern, proper i organitzat, crear un lideratge polític renovat i vam establir les bases per a la renovació, una renovació integral que va incloure també una manera de ser, una forma de fer.

Aquesta va ser la base dels resultats obtinguts quatre anys després. Ara, caminem cap al segon congrés del partit amb diverses novetats que continuaran i potenciaran la mateixa línia iniciada fa quatre anys, però amb un altre marc organitzatiu, amb un nou marc polític que faci de l’aranesisme, l’inici d’un nou camí de preservació i protecció en les noves relacions entre Catalunya i Espanya.

Així mateix, aquest Congrés permetrà descobrir com un partit polític, en aquest cas CDA-PNA, obrirà les portes a la participació de tota la societat aranesa. Un fet històric en un moment en què els partits polítics i els seus actors estan davant d’un descrèdit injust i imprudent donat el moment que estem vivint i que ens obliga a tots.

Tot aquell ciutadà i ciutadana que vulgui més informació i sent la necessitat de participar activament del projecte polític líder de l’aranesisme, pot fer-ho visitant i informant-se a través del web de CDA-PNA, on trobarà la metodologia de participació en el Congrés i les bases que regulen l’organització del mateix. A partir del dia 3 de maig i fins al dia 16, tot aquell que vulgui sumar-se al debat ideològic i a establir les bases d’una organització política moderna, pionera i innovadora a través de CDA-PNA podrà fer-ho per qualsevol dels mitjans que li convinguin o li siguin més fàcils. A partir del dia 3, tindrà a la seva disposició, a través del web de CDA-PNA les dues ponències marc del congrés i que estaran subjectes a modificacions, sota suggeriments, al · legacions, reflexions i aportacions que facin tots els militants i simpatitzants, així com també per primera vegada la ciutadania en general i que posteriorment seran aprovades o no en el plenari congressual que el componen tots els militants i simpatitzants.

Aquest segon Congrés, pot marcar un punt d’inflexió en l’aranesisme del segle XXI, i establir les bases per a una nova relació amb el catalanisme que preservi i protegeixi la nostra identitat en el futur.

Aquest II Congrès comptarà amb la presència del Secretari General de CDC, Sr. Oriol Pujol, el Vicesecretari de Relacions Institucionals de CDC, Sr. Lluís Corominas i el Sr. Francesc Sánchez, Secretari de Règim Intern i Comunicació de CDC.