Oriol Pujol, Secretari general de CDC inaugurà el 2n Congrés de CDA-PNA A Vielha

Oriol Pujol: ” EL MILLOR COMPANY DE VIATGE QUE TÉ L’ARANESISME, ÉS EL CATALANISME”
El president de CDA-PNA i Síndic d’Aran, Carlos Barrera i el secretari general de CDC Oriol Pujol i Ferrusola, van ser els encarregats d’inaugurar el 2n Congrés de CDA-PNA, que aquest cap de setmana es celebrà a Vielha.
En la seva intervenció, Barrera, es va adreçar a la militància, per dir-los que “cal estar satisfets de la feina feta a l’Aran per CDA-PNA en aquest últim any, després d’haver renovat la confiança del poble aranès en les darreres eleccions”.
Per la seva banda Oriol Pujol, va remarcar el fet de l’agermanament de les dues forces polítiques, assenyalant que CDA, te presència al Consell Nacional de CDC, que és el màxim òrgan del partit entre congressos.
Pujol es va referir al fet que l’aranesisme ha d’estar convençut que el millor company de viatge que pot tenir és el catalanisme.
Durant la seva intervenció, Pujol va explicar que els aranesos, han de fer la seva reclamació del pacte fiscal, ja que el finançament de l’Aran ha de fer el mateix sacrifici que la resta de Catalunya, “cal polir el sistema de finançament de l’Aran, i fora bo que aquest anés incorporat a la nova Llei de l’Aran”.

En clau nacional Pujol va afirmar que no s’hagués entès que el Govern de l’Estat no hagués acceptat el pla d’ajust de la Generalitat, tenint en compte que és el tercer que es duu a terme per part del Govern de la Generalitat, i preguntant-se alhora, on és el Pla d’ajust de l’administració de l’estat?

Pel que fa a la primera jornada del Congrés de CDA-PNA, els militants van aprovar per unanimitat l’informe de gestió presentat pel secretari general de CDA Àlex Moga, qui explicà que ara el partit te la il·lusió, organització i estructura que li mancava l’any 2007.
Ara, va remarcar, “sota el lideratge indiscutible de Carlos Barrera, compartit per tota l’executiva del partit, som la primera força política a l’Aran, que fa de CDA-PNA, un partit capdavanter, amb vocació de responsabilitat i lideratge”.
Al Congrés es van debatre dues ponències, la primera: d’Organització i Ètica, en la que es va aprovar la creació de dos nous nivells polítics de representació dins de l’administració i gestió, com són La Convenció Nacional i La Comissió Permanent.
La segona ponència, L’ARANESISME DEL SEGLE XXI, que vol obrir a tots els partits polítics de l’Aran, la ma de l’aranesisme, que ha de servir com a base ideològica per a un país més ambiciós, que es basa en un sentiment innat de pertinença a l’Aran.
Totes dues ponències van ser aprovades amb el vot favorable de tots els militants