Presentació de l’estudi de millores urgents de la N-230  als alcaldes i representants d’Aran i de l’Alta Ribagorça

Els Alcaldes de la Val d’Aran i de l’Alta Ribagorça  i representants del Consell Comarcal i del Conselh Generau van assistir a la presentació  de l’estudi de les millores urgents a realitzar a la carretera N-230, que permetran millorar la seguretat en el tram que va des del Pas d’Aran fins al B0ca Sud del Túnel de Vielha

En aquesta presentació, Carlos Barrera Síndic d’Aran i President de Convergéncia Aranesa , va informar de les mesures que preveu l’esmentat informe principalment per millorar la seguretat vial i tractar de reduir el nombre d’accidents. Pootenciant els punts del tercer carril per avançaments que puguin ser reversibles a fi de facilitar la circulació tant d’entrada com de sortida d’Aran, sobretot en els caps de setmana i en temporada d’hivern. L’estudi també projecta la construcció de dos viaductes en el tram del pantà d’Escales, la millora dels radid e les corbes més perilloses per evitar la sinistralitat sobretot del transport pesat i millorar la seguretat dels turismes.

Totes les propostes de millora del traçat de la N-230 es fan optimitzant els trams de carretera d’orografia més plana, per tal que aquestes actuacions tinguin un cost assumible i tenint en compte la IMD (intensitat mitjana diària de transit) tan de vehicles de transport pesant com de turismes.

El projecte també incorpora la construcció de rotondes a les cruïlles més perilloses, la de connexió de la N-230 amb la N-260, i la cruïlla de la carretera de la Vall de Boí.

El pressupost d’aquestes actuacions segons aquest estudi és de 90 milions d’euros.

Els alcaldes de la Val d’Aran i de l’Alta Ribargorça han valorat molt favorablement aquest estudi, ja que han dit, és tracta d’un projecte adequat a les necessitats del territori.

Carlos Barrera va explicar que el següent pas és demanar la convocatòria d’una nova reunió amb els  presidents de les Diputacions de Lleida i Huesca i de tots els alcaldes  de les poblacions per les que passa la N-230 per donar trasllat de l’estudi al Ministerio de Fomento, cal teni en compte que l’estudi del Conselh Generau d’Ara és totalment compatible i complementari amb el projecte que actualment està redactant el propi Ministerio.